• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • ВОЗНЕСЕНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1 ОТРИМАЛА «ФІЛЬМОТЕКУ ВЧИТЕЛЯ ІСТОРІЇ»

ВОЗНЕСЕНСЬКА ГІМНАЗІЯ №1 ОТРИМАЛА «ФІЛЬМОТЕКУ ВЧИТЕЛЯ ІСТОРІЇ»

2017-02-25

/Files/images/admnvstratsya/oKgC1JVVvYw.jpg

16 лютого в колі відомих миколаївських діячів культури, краєзнавців та істориків відбулася презентація проекту «Фільмотека вчителя історії», аналогів якому в Україні немає. До почесного списку запрошених було включено вчителів з 10 навчальних закладів міста Миколаєва та Миколаївської області.

Вознесенську гімназію №1 представляла заступник директора з виховної роботи, учитель історії Зінаїда Шелінгер-Іванова, яка мала честь отримати комплект навчальних документальних фільмів «Справа №» з рук ініціатора проекту, народного депутата України Тараса Креміня.
Українська історія – маса нерозгаданих таємниць, відповіді на які ми ризикуємо взагалі не отримати. Але останнім часом не лише фахівці, а й пересічні громадяни проявляють значний інтерес до рідної історії, до її трагічних сторінок, до приховуваних радянським режимом подій і фактів. Саме зацікавленість суспільства до «білих плям» нашої історії спонукала авторів на створення проекту «Справа №».
Фільмотека включає 56 документальних фільмів з елементами історичної реконструкції, які створювалися на основі архівних матеріалів. У кожній серії – окрема сторінка з історії Миколаївщини періоду тоталітаризму. У матеріалах фільмотеки відновлюється історична правда, реабілітуються та повертаються із забуття легендарні імена та події минулих часів, оприлюднюються нові подробиці справ, що протягом багатьох років зберігалися в архівах спецслужб під грифом «Цілком таємно».
Дякуємо ініціаторам та виконавцям проекту за можливість збагатити процес вивчення невідомих історичних фактів та подій засобом використання унікальних відеоматеріалів «Фільмотека вчителя історії».

Більше фото...

Кiлькiсть переглядiв: 138