• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Система роботи цивільного захисту у Вознесенській гімназії №1

Система роботи цивільного захисту у Вознесенській гімназії №1

2014-05-12

З метою вдосконалення організації і ведення цивільного захисту, підготовки особового складу невоєнізованих формувань до захисту та дій у надзвичайних ситуаціях, відпрацювання в працівників, учнів, вихованців навичок захисту від зброї масового ураження, небезпечних наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, сильнодіючих отруйних речовин, 24 квітня 2014 року у Вознесенській гімназії №1 був традиційно проведений День Цивільного захисту. Під час заходу практично закріпилися знання учасників навчально-виховного процесу, отримані протягом навчального року при вивченні відповідних навчальних предметів та просвітницьких заходів з питань цивільного захисту. Учні показали наявність знань, умінь і навичок чітко і грамотно діяти за сигналами ЦЗ. Практична спрямованість різнопланових заходів, що проводилися, викликали неабиякий інтерес у всіх присутніх, спонукали їх до поглиблення знань із цивільного захисту та здобуття практичних навичок захисту у надзвичайних ситуаціях.

Цікавими, захопливими та результативними були практичні заняття, проведеними співробітниками відповідних служб. Навчання діям, яким треба дотримуватися під час терористичних проявів провели співробітники Вознесенського МВ УМВС України в Миколаївської області. Були проведені практично-показові заняття із самооборони керівником групи патрульної служби Солощуком С.Д., інспектором з охорони громадського порядку Плахотним М.О. та представником клубу «Отагаво-до» кандидатом в майстри спорту Черток О.М.. Практично-показове заняття з протипожежної безпеки провів підрозділ пожежно-рятувальної служби в/ч А-29-20 під час якого було продемонстровано зразки сучасної техніки, оснащення, що застосовуються при проведенні аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій, їх наслідків та продемонстрована сучасна зброя, якою оснащені Збройні сили України. Кожен бажаючий міг здійснити евакуаційні дії із приміщення за допомогою засобів рятування, провести розбір та збір автомата, більш детально ознайомитися із рятувальною технікою, надати першу домедичну допомогу.

Ми переконані, що знання факторів небезпеки, правил поведінки та дій при надзвичайних ситуаціях, набуття вмінь діяти в умовах можливих надзвичайних ситуацій, є одним із основних завдань сучасного навчального закладу у формуванні життєво необхідних компетентностей школярів.

Директор Вознесенської гімназії

Нечипорук І.М.

/Files/images/novosti/1.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 113