МИ ТЕБЕ НЕ ЗАБУЛИ, ТАРАСЕ…

2014-05-12

І тебе в сім’ї великій,

в сім’ї вольній, новій

Ми врочисто споминаєм

своїм вдячним словом…

3 квітня з нагоди 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка у Вознесенській гімназії № 1 відбувся захід «Інсценізація творів Шевченка» за участю учнів 5-х класів.

Зі смаком прибраний кабінет, устелені рушниками столи, виставка творчих робіт, книжкова виставка – усе це створювало атмосферу творчого настрою. Учні поринули у світ шевченківської поезії, перегорнули сторінки життя генія українського народу, дізнались багато цікавих фактів про вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.

На заході зібралися усі небайдужі до творчості Кобзаря: методист науково-методичного центру О.І. Шишкіна, директор гімназії І. М. Нечипорук, заступник директора з навчально-виховної роботи О.М. Руденко, заступник директора з виховної роботи О.Б. Гончаренко, учні, вчителі, батьки.

Святкування розпочалося піснею Т. Шевченка «Думи мої, думи мої» та молитви перед образом Т. Г. Шевченка. Учні розповідали про життя та творчість видатного поета, читали вірші та співали пісні генія українського народу: «Зоре моя вечірняя», «Садок вишневий коло хати». Великий виховний вплив мала інсценізація твору «Тарас у дяка», в якій взяли участь учні 5-А класу: Дерев’яний Стас, Прокопенко Валерія, Руда Крістіна, Ткаченко Костянтин, Царенко Ілля та Шлікар Олег.

Кожен із нас часткою свого серця торкнувся Шевченкового генія, бо нам потрібна його свята і незрадлива любов до України, до нашої солов’їної мови і пісні. І хочеться вірити, що, вступаючи в нове тисячоліття, на нашому шляху завжди будуть Тарасова пристрасть, Тарасова мужність, Тарасове невмируще слово!

/Files/images/novosti/DSC_0295.JPG/Files/images/novosti/DSCF2043.JPG/Files/images/novosti/DSCF2108.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 135